Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Διαγωνισμός «EU Datathon 2019» της ΕΕ για τη χρήση ανοικτών δεδομένων

Διαγωνισμός «EU Datathon 2019» της ΕΕ για τη χρήση ανοικτών δεδομένων

Η Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τη ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου ευρωπαϊκού διαγωνισμού διαχείρισης ανοικτών δεδομένων EU Datathon 2019.

Με το διαγωνισμό αυτό στοχεύεται η προώθηση της χρήσης των ανοικτών και δημόσιων δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις δεξιότητες και τις καινοτόμες ιδέες τους στον τομέα αυτό.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, καλούνται

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει να αναπτύξουν εφαρμογές και διαδραστικές απεικονίσεις που θα παρέχουν νέες υπηρεσίες και δυνατότητες χρήσης των δημόσιων πληροφοριών στους πολίτες, στις δημόσιες αρχές και στις επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον ένα σύνολο δεδομένων που προέρχεται από τα όργανα και τους οργανισμούς της ΕΕ ή/και από τους διεθνείς εταίρους του διαγωνισμού και θα μπορούν να συνδέουν τα εν λόγω δεδομένα με άλλα σύνολα δεδομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την ιδέα τους ηλεκτρονικά, μέχρι τις 24 Μαρτίου 2019.

Οι συμμετέχουσες ομάδες μπορούν να διαγωνιστούν -διεκδικώντας συνολικά 9 βραβεία-με τις εφαρμογές τους σε τρεις κατηγορίες:

  • «Καινοτόμες ιδέες μέσω των ανοικτών και δημόσιων δεδομένων της ΕΕ»,
  • «Νέες πληροφορίες για τα οικονομικά και τα χρηματοδοτικά ζητήματα»,
  • «Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»

Το 1ο βραβείο αντιστοιχεί σε 15.000 ευρώ
Το 2ο βραβείο/7.000 ευρώ
Το 3ο βραβείο/3.000 ευρώ

Η ανακοίνωση των ομάδων που θα προεπιλεχθούν θα γίνει μέχρι τις 5 Απριλίου 2019, και στη συνέχεια αυτές οι ομάδες θα πρέπει να υποβάλουν τις τελικές προτάσεις τους μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με το τελικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, στις 13 Ιουνίου 2019, όπου οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους ενώπιον επιτροπής εμπειρογνωμόνων και μελών της κοινότητας δημόσιων δεδομένων.

Εταίροι του EU Datathon 2019 είναι οι εξής: Eurostat, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Γενική Διεύθυνση Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Κοινό Κέντρο Ερευνών, Οργανισμός Επισιτισμού και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την υποστήριξη της προπαρασκευαστικής δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Συνδεδεμένα ανοικτά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση» και του προγράμματος ISA² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Λύσεις διαλειτουργικότητας για τις δημόσιες διοικήσεις, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες).

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στους ακόλουθους συνδέσμους (links):

https://publications.europa.eu/en/web/eudatathon/home

https://data.europa.eu/euodp/en/data

https://publications.europa.eu/en/web/eudatathon/registration

https://publications.europa.eu/en/web/eudatathon/2019-rules

 

 

 

Πηγή: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism