Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

ΕΕΑ Grants: Πρόγραμμα Ανάπτυξης, Καινοτομίας και ΜΜΕ για την Ελλάδα

ΕΕΑ Grants: Πρόγραμμα Ανάπτυξης, Καινοτομίας και ΜΜΕ για την Ελλάδα

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανάπτυξης, Καινοτομίας και ΜΜΕ για την Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης με στόχο την αύξηση της δημιουργικότητας και τη βιωσιμότητα του καινοτόμου ελληνικού επιχειρηματικού τομέα.

Το Πρόγραμμα αποτελεί μέρος των επιχορηγήσεων του ΕΟΧ για την περίοδο 2014-2021.

Οι επιχορηγήσεις ΕΟΧ συμβάλουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δοτριών κρατών (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και των δικαιούχων κρατών.

1. Χαρακτηριστικά προγράμματος:

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξη Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και ΜΜΕ επιδιώκει να ενθαρρύνει και να αναπτύξει τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας, αφενός, και της Ελλάδας, αφετέρου, με βάση την επιχειρηματική ανάπτυξη και την καινοτομία. Στόχος είναι να διατεθεί το 75% της χρηματοδότησης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στα διμερή σχέδια εταιρικής σχέσης που προσφέρουν προστιθέμενη αξία.

Το πρόγραμμα θα εστιάζει σε τρεις τομείς:

  • πράσινη βιομηχανική καινοτομία
  • γαλάζια ανάπτυξη
  • ICT (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών - ΤΠΕ)

Το 40% της χρηματοδότησης θα διατεθεί για επιχειρηματικά σχέδια στην καινοτομία της πράσινης βιομηχανίας, σαράντα τοις εκατό στην Γαλάζια Ανάπτυξη και είκοσι τοις εκατό για τις ΤΠΕ. Με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων, θα πραγματοποιηθούν εθνικές και περιφερειακές ενημερωτικές συνεδριάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

2. Σχέδιο υποστήριξης ταξιδιών:

Για να διευκολυνθεί η σύναψη διμερών εταιρικών σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων της Ελλάδας με αντίστοιχους εταίρους από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, θα είναι διαθέσιμο ένα Σχέδιο Υποστήριξης Ταξιδιών. Η πρόθεση είναι να προετοιμαστούν κοινές υποβολές έργων για την επερχόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος.

Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, διατίθενται ακολούθως:
https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/greece--business-development-innovation-and-smes/

Πληροφορίες μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Πηγή: ΕΤΕΑΝ


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism